פחות מרכזניות יותר מדריכות זומבה

עולם העבודה משתנה במהירות. כדי להיות מוכנים למה שיקרה בחמש השנים הקרובות, צריך לקחת בחשבון תפקידים שלא שמענו עליהם היום


עד לאחרונה, תפקידים כמו מנהלי מדיה חברתית, יועצי קיימות ומדריכי זומבה לא היו קיימים. היום, אם ניקח כדוגמה נתונים מאוסטרליה, אחד מכל שישה עובד במשרה שלא הייתה קיימת לפני 20 שנה, זאת על פי נתוני מחקר של אתר Ancestry.

שינויים וחידושים שמתרחשים כל הזמן בטכנולוגיה ובתקשורת ידרשו מארגונים להמשיך ולאמץ "עולם חדש של עבודה" אמר מרטין נאלי, מומחה למשאבי אנוש ומנכ"ל hranywhere, ל-HC Online, וחשוב להישאר פתוחים. "יש להבין שתפקידים חדשים יידרשו ואתגרים חדשים ממתינים בהמשך ליצירת הזדמנויות חדשות." נאלי מביא כדוגמה את התפקיד של "אנליסט טוויטר", שצץ באוסטרליה רק במהלך הבחירות שהתקיימו שם לפני כשנתיים. הוא מוסיף שקצב השינויים היה מעריכי (אקספוננציאלי) ב-20 השנים האחרונות.

לעבור לגישה שכבתית


ילדי דור אלפא (הכינוי למי שנולד אחרי 2010) הם כבר מומחי טכנולוגיה אמר נאלי. "נכדי בן השלוש כבר מחליף ערוצים בטלוויזיה והוא גם משתמש כבר באייפד." עבור אלה שמנהלים את כוח העבודה המגוון ומרובה הדורות, חשוב להתכונן ולתכנן היום לקראת שינויי העתיד הבלתי נמנעים. "עלינו לשנות מעט את המיקוד וליצור תוכנית עסקית שמבוססת על גישה 'שכבתית'," מציע נאלי.

השכבה הראשונה היא המוכרת והצפויה יותר בשנתיים-שלוש הקרובות; השכבה השנייה ה-שלוש עד חמש שנים הבאות והצפויות פחות; והשכבה השלישית היא החמש שנים הבאות ומעלה, הלא ידועות והבלתי ניתנות לחיזוי. נאלי מציע להקדיש 70% מזמן התכנון שלכם לשכבה הראשונה, ואת ה-30% לשתי השכבות האחרות. משאבי האנוש יכולים לתמוך באסטרטגה, "אבל אינם יכולים לקחת עליה בעלות. העסקים ומנהלי הקו צריכים להיות המובילים," אמר נאלי.
הבעיה של ניהול ארגוני רב דורי נידונה בהרחבה ב- ערוץ ניהול העובדים שבפורטל משאבי האנוש, כמו כן תוכלו ללמוד עוד על ניהול דור ה-Y (השכבה הראשונה) בפורטל HRus.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה